View Full Version : Ο καφενές vol.2
thunder ace
06/11/2022, 11:53
Θα μιλαγε στο you tube για ακραία challenges.
Πολλα και αποτομα διχρονα αλογα
Με φρενα λαστιχα και αναρτησεις σημερινου μεγαλου παπιου
Για το RD350 έχω ακούσει από πολλούς παλιούς ότι επιτάχυνε σαν τρελό, αλλά δεν έστριβε, ούτε φρενάριζε. Ήταν τόσο επικίνδυνο;
Πολλά άλογα δεν είχε, το προβλήμα ήταν ότι έβγαιναν όλα μαζί σε περιορισμένο εύρος στροφών με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαστιχένιο πλαίσιο και ανύπαρκτα φρένα -αναρτήσεις.... Πολλοί (πιτσιρκάδες, κυρίως) βρέθηκαν σε ΚΑΤ και θυμαράκια άνευ λόγου....
Να μην μιλήσουμε για το 500 καθώς και τα αντίστοιχα της σουτζούκι, RG500....
doctoras
06/11/2022, 13:41
Το ακριβώς συγκρίνετε….την καγκουρια της εποχής; Την τσάμπα μαγκια; την ανύπαρκτη παιδιά; Τις κοντρεσ με τα χιλιάρια τις εποχής με μόνο εξοπλισμο τζιν, σταρακια, πουκάμισο ανοιχτό, γυαλιά ηλίου; Τις μηχανές «σκοτωστρες»;
Με τα σημερινά παιδιά; τύπου, καβαλάω παπάκι 50ρακι κινεζικό και κάνω challenge να γυρίσω όλη την Ελλάδα διπλός;
Δεν γινόταν τέτοια στις μέρες μας, παραδεχτείτε το
Μια και ανέφερες τον ανύπαρκτο εξοπλισμό, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η φετινή ταινία Top Gun: Maverick (παρεμπιπτόντως, μου άρεσε πολύ), όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί κάποιες μοτοσυκλέτες, μεταξύ των οποίων και Kawasaki H2, χωρίς κράνος και με ανύπαρκτο εξοπλισμό ασφαλείας, για εκείνον και τη συνεπιβάτιδα. Καταλαβαίνω ότι θέλει να δείχνει ότι καβαλάει ο ίδιος, καθώς και να φαίνονται οι εκφράσεις του προσώπου, αλλά όπως έχει περάσει το γυαλί ηλίου σαν στυλ, πρέπει να περάσει και το κράνος.
Υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν ότι οι νέοι επηρεάζονται πολύ από τα πρότυπα που δημιουργούν οι ταινίες και με δεδομένο ότι η 7η τέχνη έχει αποδείξει ότι δεν την αφορά η ηθοπλασία και θέλει να είναι ανεξάρτητη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά. Λογοκρισία, ε; Δυστυχώς ναι, αφού δεν αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα η δύναμη επιρροής.
Dr.Monty
06/11/2022, 14:41
Μια και ανέφερες τον ανύπαρκτο εξοπλισμό, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η φετινή ταινία Top Gun: Maverick (παρεμπιπτόντως, μου άρεσε πολύ), όπου ο πρωταγωνιστής οδηγεί κάποιες μοτοσυκλέτες, μεταξύ των οποίων και Kawasaki H2, χωρίς κράνος και με ανύπαρκτο εξοπλισμό ασφαλείας, για εκείνον και τη συνεπιβάτιδα. Καταλαβαίνω ότι θέλει να δείχνει ότι καβαλάει ο ίδιος, καθώς και να φαίνονται οι εκφράσεις του προσώπου, αλλά όπως έχει περάσει το γυαλί ηλίου σαν στυλ, πρέπει να περάσει και το κράνος.
Υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν ότι οι νέοι επηρεάζονται πολύ από τα πρότυπα που δημιουργούν οι ταινίες και με δεδομένο ότι η 7η τέχνη έχει αποδείξει ότι δεν την αφορά η ηθοπλασία και θέλει να είναι ανεξάρτητη, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά. Λογοκρισία, ε; Δυστυχώς ναι, αφού δεν αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα η δύναμη επιρροής.
Ρε συ νεοσσε, τέχνη ειναι. Θεσμικά απο την μια, politically correct απο την άλλη... γ@μήθηκε... Απο την εποχη του wire εχουμε να δουμε να καπνίζουν πρωταγωνιστές. Απο την άλλη, τα κράνη στις ταινιες ειναι ανύπαρκτα.
Ως προς το τσιγάρο, είχαν γίνει μελέτες ότι ο κινηματογράφος και η έμμεση διαφήμιση από τις τηλεοπτικές σειρές, με τους πρωταγωνιστές να καπνίζουν, είχαν μεγαλύτερη επιρροή στους νέους, σε σχέση με τις επίσημες διαφημίσεις τσιγάρων που είχαν ήδη απαγορευτεί πολλά χρόνια πριν. Σταδιακά απαγορεύτηκε γενικά στην τηλεόραση και θεωρώ ότι έχει συμβάλλει η αλλαγή αυτή στη μείωση του καπνίσματος στις πιο πρόσφατες γενεές.
Αντίστοιχα, κάτι πρέπει να γίνει και με το κράνος.
Ναι, είναι τέχνη. Και έχει δύναμη να δημιουργεί τάσεις, να φέρνει ανατροπές. Η ελευθερία της είναι φορές που έχει επιφέρει χρήσιμες αλλαγές στην κοινωνία. Αλλά τώρα μιλάμε για επιρροή που προκαλεί θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ευθύνη.
doctoras
06/11/2022, 14:59
Ρε συ νεοσσε, τέχνη ειναι. Θεσμικά απο την μια, politically correct απο την άλλη... γ@μήθηκε... Απο την εποχη του wire εχουμε να δουμε να καπνίζουν πρωταγωνιστές. Απο την άλλη, τα κράνη στις ταινιες ειναι ανύπαρκτα.
Και επιπλέον ο στόχος των δυο ταινιών ήταν να κολλήσει τις δυο εποχές ‘80, γιατι το αναζητά η κοινωνία σε πολλές περιπτώσεις.
Όποτε δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση και μη τρελαθούμε ο θεατής πρέπει να ξεχωρίζει τι κάνω στην ταινία και γιατί και τι στην πραγματικότητα
KotsosDR
06/11/2022, 15:09
Ως προς το τσιγάρο, είχαν γίνει μελέτες ότι ο κινηματογράφος και η έμμεση διαφήμιση από τις τηλεοπτικές σειρές, με τους πρωταγωνιστές να καπνίζουν, είχαν μεγαλύτερη επιρροή στους νέους, σε σχέση με τις επίσημες διαφημίσεις τσιγάρων που είχαν ήδη απαγορευτεί πολλά χρόνια πριν. Θεωρώ ότι έχει συμβάλλει η αλλαγή αυτή στη μείωση του καπνίσματος στις πιο πρόσφατες γενεές.
Αντίστοιχα, κάτι πρέπει να γίνει και με το κράνος.
Ναι, είναι τέχνη. Και έχει δύναμη να δημιουργεί τάσεις, να φέρνει ανατροπές. Η ελευθερία της είναι φορές που έχει επιφέρει χρήσιμες αλλαγές στην κοινωνία. Αλλά τώρα μιλάμε για επιρροή που προκαλεί θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς. Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ευθύνη.
Αν έχει ευθύνη το top gun , οι σπλατεριες δηλαδή τι έχουν;
Οι σούπερ κατασκοποταινιες με το Θωμά να κρέμεται από αεροπλάνα;
Μια χαρά ήταν ο Θωμάς με το μωρό ακρανωτος ! :cool:
macdeath_s
06/11/2022, 17:46
Δεν νομίζω οι Αρκάνωτοι καγκαροι που μετράω στη παραλιακή σε κάθε επίσκεψη Ελλάδα θα αλλάξουν γνώμη αν το Hollywood βγάζει μόνο ταινίες με κρανάτους. Η μόνη λύση είναι 1 παιδεία και δυστυχώς 2 καταστολή.
doctor_john
06/11/2022, 18:30
Θεωρείς φυσιολογικό να στερηθείς ελευθερία έκφρασης ελπίζοντας ότι αυτό θα αποτρέψει
αρνητικά πρότυπα που σβήνουν με ελάχιστη παιδεία και τήρηση νόμων απο τους λειτουργούς;
Με λίγα λόγια, στα ελάχιστα που σου επιτρέπουν να έχεις άποψη στην κοινωνία, εσύ προτιμάς να φιμωθείς για να μην δίνεις κακό πρότυπο;
Στο topgun είναι αστείο, έχουμε και πολύ πιο πλήρες - έντονο παράδειγμα με την πρώτη ταινία που αποδέκτες είμασταν εμείς.
Δεν έχουμε την ευφυΐα να καταλάβουμε πως ένας ηθοποιός που πηδάει από αεροπλάνα το ότι οδηγεί χωρίς κράνος είναι άλλη μια υπερβολή
με αναφορά στην σκληράδα του χαρακτήρα;
Εμένα η συγκεκριμένη ταινία μου έδωσε κίνητρο, πρώτη φορά που σκέφτηκα πως μένουν τα γυαλιά πάνω του
ήταν σήμερα που σας διάβασα.
Το θέμα όμως δεν είναι το κράνος του Κρουζ, είναι όλα όσα θα βαφτιστούν ως "μη αποδεκτά" στο βωμό της ανασφάλειας
από τους φίλους που έχουν φοβίες και όσους έχουν συμφέρον.
motojojo
07/11/2022, 09:03
Πολλές φορές κι εγώ κολάω λίγο σε τέτοιες λεπτομέρειες. Και κάτι τέτοιες λεπτομέρειες προσφέρουν ρεαλισμό.
Αν οδηγουσε αυτοκινητο θα φορούσε ζώνη ασφαλείας. Το βλέπουμε πλέον σε όλες τις παραγωγές. Γιατί να μη φοράει και κράνος στη μηχανή; Και δεν είναι ανάγκη να φοράει full face, ας βάλει ένα μπανικο jet για να βλέπουμε το πρόσωπο του.
Είναι η σύνδεση της ταινίας με την πραγματικότητα. Η μόνη συνδεση, γιατι ολα τα άλλα ολοι αντιλαμβάνονται ότι δεν γίνονται.
strokt up
07/11/2022, 19:34
Άκυρη ερώτηση. Σε σκούτερ sh150 του 2006-2007 τι αναρτήσεις θα βάζατε πισω σε ταβάνι τιμής τα 150€?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/11/2022, 22:03
Για το βίντεο που εβαλε ο κατσαρ.Το είδα κιεγω όλο.
Ζήλεψα. Εμπειρία ζωής που δε θα ξεχαστεί ποτέ. Περιπέτεια. Μπράβο του.
doctoras
08/11/2022, 19:27
Πάντως έχει πάρει φωτιά σήμερα το φορούμ μετά τις αποκαλύψεις της eicma με μοναδική απών την Kawasaki που αρκέστηκε στα μια από τα ίδια και τεχνολογικά αφήνοντας υποσχέσεις περί μοτερ με υδρογονάνθρακα.
Δείγμα ποσό έχει πέσει σε παραγωγή και εξέλιξη συγκριτικά με το κοντινό παρελθόν
Κρίμα
doctor_john
09/11/2022, 19:55
Mήπως έκανε κάποιος πρόσφατα ανακατασκευή σε κινητήρα όπως των GL 200, XL 200 να πει μια τιμή;
Κοιτάζει φίλος να ολοκληρώσει το μικρό του.
alexis72
11/11/2022, 08:48
οσοι μένετε στην πάτρα κ σας εκλεψαν τη μοτοσυκλέτα σας ...
για διαβάστε αυτο https://pelop.gr/patrinos-polouse-meso-angelion-klemmena-dikykla/
motojojo
11/11/2022, 09:26
Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα τύπου σκρουτζ για συγκριτικό ασφαλιστικών;
Το τζιμάνι ο πατέρας μου εκτελώνησε το μοτοσακο αλλά δεν την ασφάλησε (και για να σας προλάβω, δεν την κινεί) και ανυσήχησα λίγο. Αφενώς το πρόστιμο σε ενδεχόμενο διασταυρωσης στοιχείων αφετέρου περιμενα πως και πως να βγω βολτα την μεθεπόμενη βδομάδα που έρχομαι.
Έχει έναν ασφαλιστή αλλά να είμαι ειλικρινής δεν τον πολυεμπιστεύομαι (τον πατερα μου, όχι τον ασφαλιστή!) και ήθελα να έχω πρώτα μια εικόνα της αγοράς.
Για απλή ασφάλεια ενδιαφέρομαι, να ειναι στο φιλικό διακανονισμό και να παρέχει οδική βοήθεια. Αξιοπιστία κλπ είναι αυτονόητα.
CorpseAlive
11/11/2022, 10:15
Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα τύπου σκρουτζ για συγκριτικό ασφαλιστικών;
Το τζιμάνι ο πατέρας μου εκτελώνησε το μοτοσακο αλλά δεν την ασφάλησε (και για να σας προλάβω, δεν την κινεί) και ανυσήχησα λίγο. Αφενώς το πρόστιμο σε ενδεχόμενο διασταυρωσης στοιχείων αφετέρου περιμενα πως και πως να βγω βολτα την μεθεπόμενη βδομάδα που έρχομαι.
Έχει έναν ασφαλιστή αλλά να είμαι ειλικρινής δεν τον πολυεμπιστεύομαι (τον πατερα μου, όχι τον ασφαλιστή!) και ήθελα να έχω πρώτα μια εικόνα της αγοράς.
Για απλή ασφάλεια ενδιαφέρομαι, να ειναι στο φιλικό διακανονισμό και να παρέχει οδική βοήθεια. Αξιοπιστία κλπ είναι αυτονόητα.
Insurance Market /Cosmote Insurance.
Dr.Monty
12/11/2022, 16:49
Με κίνδυνο να πω μεγάλη μπούρδα, αλλά καλύτερα μπούρδα πάρα ξαπλωμένος στο δρόμο.
Έχασα τον καθρέφτη μου μαζί με τη βάση του.
Πρέπει να κάνω ταξίδι τριβαλιτσος με 500αρα ονοφφ, σε Εγνατία. Ταχύτητες 110-120.
Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε αυτές τις ταχύτητες είναι μεγάλες φαντάζομαι. Μήπως η έλλειψη ενός καθρέφτη αλλάζει την γεωμετρία/ισορροπία κτλ κτλ της μηχανής?
Ξέρει κανένας?
Με κίνδυνο να πω μεγάλη μπούρδα, αλλά καλύτερα μπούρδα πάρα ξαπλωμένος στο δρόμο.
Πρέπει να κάνω ταξίδι τριβαλιτσος με 500αρα ονοφφ, σε Εγνατία. Ταχύτητες 110-120.
Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε αυτές τις ταχύτητες είναι μεγάλες φαντάζομαι. Μήπως η έλλειψη ενός καθρέφτη αλλάζει την γεωμετρία/ισορροπία κτλ κτλ της μηχανής?
Ξέρει κανένας?
Δεν έχεις θέμα.
lykourgi
12/11/2022, 19:08
Θέμα ισοροπίας, αεροδυναμικής κλπ, δεν υπάρχει.
Αν δεν προλαβαίνεις να βρεις γνήσιο καθρέφτη, υπάρχουν κάποιοι universal για παπιά, και μοτοποδήλατα με βάση δική τους. Τουλάχιστον υπήρχαν παλιότερα στα ανταλακτικάδικα και πάμφθηνοι. Ακόμη και κάποιον ποδηλατικό μπορείς να προσαρμόσεις πρόχειρα.
panavour
12/11/2022, 19:59
Ξέρει κανένας?
Δεν έχεις κανένα θέμα.Αλλα ρε παιδί μου, πώς τον έχασες; Έφυγε μόνος του,στον κλέψανε;Τι έγινε;.
Ξέρει κανένας?
Θα μπορούσες να βγάλεις και τον άλλον
Dr.Monty
13/11/2022, 13:45
Δεν έχεις κανένα θέμα.Αλλα ρε παιδί μου, πώς τον έχασες; Έφυγε μόνος του,στον κλέψανε;Τι έγινε;.
Ανέβηκα στη μηχανή και με το δεξί πάτησα, δλδ δεν πατησα, σε λακκούβα. Και εφυγε κατω η μηχανη. Στατικα δλδ. Εσπασε ο καθρεφτης απο τη βαση του. Δεν εχει καν αλλη γρατζουνια. Το πολυ ευχάριστο ειναι οτι θυμηθηκα αυτο που μου ειπαν στην πρωτη πτωση που είχα γράψει εδώ. Δεν προσπάθησα να κρατήσω τη μηχανή. Και έτσι εγώ δεν έχω ούτε γρατζουνιά. Τη μηχανή θα τη φτιάξουμε
alexis72
13/11/2022, 22:05
Ανέβηκα στη μηχανή και με το δεξί πάτησα, δλδ δεν πατησα, σε λακκούβα. Και εφυγε κατω η μηχανη. Στατικα δλδ. Εσπασε ο καθρεφτης απο τη βαση του. Δεν εχει καν αλλη γρατζουνια. Το πολυ ευχάριστο ειναι οτι θυμηθηκα αυτο που μου ειπαν στην πρωτη πτωση που είχα γράψει εδώ. Δεν προσπάθησα να κρατήσω τη μηχανή. Και έτσι εγώ δεν έχω ούτε γρατζουνιά. Τη μηχανή θα τη φτιάξουμε
φίλε εισαι πολύ τυχερός που αφησες την μοτο να πέσει κ ΔΕΝ προσπάθησες να την κρατήσεις με το ζόρι που λέμε,
διάβασε τι επαθε ο πάνος καμμένος οταν επεσε στο πόδι του η μοτο του (πρέπει να εχει το kawasaki versys η το 650 αλλα μάλλον το 1000 εχει https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/pano-kammenos-pos-egine-to-troxaio-pou-tou-tsakise-to-podi---pige-se-tria-nosokomeia-me-duskolia-tou-ebgaine-i-foni/
motojojo
14/11/2022, 09:39
Ένας ακόμα λόγος να προτιμάει κανείς ελαφρες μηχανές εντός πόλης.
panavour
14/11/2022, 09:59
Ένας ακόμα λόγος να προτιμάει κανείς ελαφρες μηχανές εντός πόλης.
και εκτος και εντος και επι τα αυτα,το βαρος γενικα ειναι εχθρος στα περισσοτερα.
Πάντα δυσάρεστο αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, σωστή αντιμετώπιση :a013:
Nostradamus
18/11/2022, 12:49
Το βαζω εδω just in case .. Εδω και καιρο βλεπω ενα μαυρο cbr (ταλαιπωρημενα πλαστικα και ντεποζιτο χωρις αυτοκολλητα) με after market εξατμηση, παρατημενο στο ιδιο σημειο στα νοτια προαστια. Δεν ειναι "κρυμμενο", θα ελεγα μαλιστα οτι ειναι σε κοινη θεα το σημειο.
Δεν νομιζω αλλα, αν κανεις το ψαχνει, μπορει να μου γραψει με πμ.
https://www.youtube.com/watch?v=ScWouVHQFEQ ( Colombian Mountain Madness // Raw Run ) skate downhill.
Μεγάλος μάγκας ,respect. :wave2:
https://www.youtube.com/watch?v=ScWouVHQFEQ ( Colombian Mountain Madness // Raw Run ) skate downhill.
:eek: από άλλο πλανήτη, τι να πρωτοσχολιάσεις.
και χωρίς abs :lol:
έσπασε το στομάχι μου και όχι δεν έφταιγε ο βαρύς φράπες!
πόσο φλώροι είμαστε τελικά :bawl:
Την φάση με τον σκύλο την πρόσεξε κάποιος; :uplate:
Ώρες ώρες θέλω να πάρω sk8 ξανά ,να αρχίσω πάλι τα downhill αλλά μετά κάνω εικόνα το κορμί μου να σκάει στην 'ασφαλτο και αλλάζω σκέψεις,φοβάμαι πλέον :priest:
Έτσι για την ιστορία και επειδή θέλω να το πω, 90's στην Καβάλα ανεβαίναμε στο παλιό νοσοκομείο ''Σανατόριο'' και μετά κατεβαίναμε σχεδόν στο κέντρο της πόλης με τα σκειτμπορντς (και ΒΜΧ), 2χλμ περίπου :wave2:
Καλά τα decks/trucks που είχαμε τότε λόγο χρονολογίας αλλά και χρημάτων(13-14χρονών) σε σχέση με τα σημερινά είναι σαν να λέμε suzuki katana vs gsxr μοντέλο 2010 ξερω γω σε πίστα.
To ίδιο και το επίπεδο αυτών των τύπων φυσικά σε σχέση με εμάς.
Εκεί γινόταν και κάποιες κόντρες στην ανεβασιά 400-500μ περίπου.Με μηχανές,όχι ΒΜΧ :a014:
Μια φωτογραφία ενδεικτική της διαδρομής,οκ συγνώμη αλλά ήθελα να τα πω κάπου,καλημέρα σας!!!!
439550
DoctoR_k6
22/11/2022, 11:35
:eek: από άλλο πλανήτη, τι να πρωτοσχολιάσεις.
και χωρίς abs :lol:
Κ χωρις λαστιχα...:bawl:
Κ νομιζαμε εμεις οτι καναμε σκειτ μικροι...:lol:
Την φάση με τον σκύλο την πρόσεξε κάποιος;
Μόνο αυτό;
Γενικά σε πολλές φάσεις είναι είτε λες και αψηφά τους νόμους της φυσικής είτε γίνεται κάποιο κινηματογραφικό κόλπο. Περνάει τις κακοτεχνίες (χωρίς λάστιχα :lol: ) των δρόμων αέρα και ο άλλος με το μηχανάκι μασάει, δεν τον φτάνει καν.
Σκέψου πόσους προσπερνάει σαν φάντασμα και οι άλλοι λογικά μένουν μλκες.
CorpseAlive
22/11/2022, 12:19
Ακραίος
doctoras
22/11/2022, 12:52
Δεν είναι απλά θέμα τρέλας, είναι θέμα τρελών ικανοτήτων σε συνδυασμό με τεράστια αυτοπεποίθηση για το τι κάνει πως το κάνει και το θα κάνει σε σε οποιοδήποτε σενάριο…
ε, προσθέστε πάνω σε αυτά και το immortality που νιώθουν οι των ηλικιών 20-30..
Εμείς εδώ, βλέπουμε με 100χαω στο χιλιόμετρο απόστασης ένα σκύλο στην μέση του δρόμου και λοκαρουμε τα χειριστήρια και τον εγκέφαλο να το σεντραρουμε, ετσι να μη ξεφύγει καμία ζωούλα :lol:
Το σημείο με το σκύλο, αν παρατηρήσετε στο γράφημα, είναι αυτό που έχει τις περισσότερες επαναληπτικές θεάσεις. Όλοι σε αυτό ξαναγυρνάμε για να δούμε πώς ακριβώς τη γλίτωσε άνθρωπος και σκύλος.
Περισσότερη εντύπωση μου έκανε το πώς πήρε κάποιες φουρκέτε (https://youtu.be/ScWouVHQFEQ?t=620)ς. Θέση σώματος στους τρεις άξονες και πετυχαίνει πλευρική πρόσφυση που πραγματικά δεν το περιμένεις ότι μπορεί να υπάρξει σε μέτρια άσφαλτο με τέτοια ροδάκια.
Στις ευθείες με λακκούβες δεν υπάρχει καν, όπου απλά τις πηδάει με τα όσα χιλιόμετρα/ώρα.
Πάντως πέρα από εντυπωσιακή τεχνική, δείχνει να έχει απόλυτη κατανόηση της πρόσφυσης. Στα σημεία με ανώμαλο δρόμο και νερό κόβει από πριν πάρα πολύ.
Γενικά βλέπω ότι στις ευθείες προτιμά καλύτερη αεροδυναμική, αλλά τα φαρδιά ρούχα που φοράνε οι σκεητάδες, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Υ.Γ.: Το παλικάρι που σχολιάζαμε πέρσι (https://www.youtube.com/watch?v=gtB11EvIQSA), που πετύχαινε 110+ km/h στις καταβάσεις, σκοτώθηκε στις αρχές του χρόνου, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ισλανδία.
panavour
23/11/2022, 11:25
Το σημείο με το σκύλο, αν παρατηρήσετε στο γράφημα, είναι αυτό που έχει τις περισσότερες επαναληπτικές θεάσεις. Όλοι σε αυτό ξαναγυρνάμε για να δούμε πώς ακριβώς τη γλίτωσε άνθρωπος και σκύλος.
Περισσότερη εντύπωση μου έκανε το πώς πήρε κάποιες φουρκέτε (https://youtu.be/ScWouVHQFEQ?t=620)ς. Θέση σώματος στους τρεις άξονες και πετυχαίνει πλευρική πρόσφυση που πραγματικά δεν το περιμένεις ότι μπορεί να υπάρξει σε μέτρια άσφαλτο με τέτοια ροδάκια.
Στις ευθείες με λακκούβες δεν υπάρχει καν, όπου απλά τις πηδάει με τα όσα χιλιόμετρα/ώρα.
Πάντως πέρα από εντυπωσιακή τεχνική, δείχνει να έχει απόλυτη κατανόηση της πρόσφυσης. Στα σημεία με ανώμαλο δρόμο και νερό κόβει από πριν πάρα πολύ.
Γενικά βλέπω ότι στις ευθείες προτιμά καλύτερη αεροδυναμική, αλλά τα φαρδιά ρούχα που φοράνε οι σκεητάδες, έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Υ.Γ.: Το παλικάρι που σχολιάζαμε πέρσι (https://www.youtube.com/watch?v=gtB11EvIQSA), που πετύχαινε 110+ km/h στις καταβάσεις, σκοτώθηκε στις αρχές του χρόνου, σε αεροπορικό δυστύχημα στην Ισλανδία.
οποιου του ειναι να πνιγει,ποτε του δεν πεθαινει.
White.Wolf
23/11/2022, 17:20
Καλησπέρα! Έχω μια χαζή ερώτηση και δε σας παρεξηγώ αν δε με πάρετε στα σοβαρά, αλλα πραγματικά έχω την απορία.
Πώς γίνεται να οδηγήσει κάποιος μηχανή (με συμπλέκτη) κρατώντας το καφεδάκι του? :lol: :lol:
Σκέφτομαι οτι αμα ήταν αυτοματη η μηχανή θα μπορούσα να το κρατάω με το αριστερό, αλλα ο συμπλέκτης δυσκολεύει τη κατάσταση.
karellen
23/11/2022, 17:30
Την 1η την έβαλε με συμπλέκτη με το ζόρι.
Τις άλλες καρφωτές.
Δατς όλ.
White.Wolf
23/11/2022, 17:37
Την 1η την έβαλε με συμπλέκτη με το ζόρι.
Τις άλλες καρφωτές.
Δατς όλ.
Καρφωτές? Δηλαδή.. χωρίς συμπλέκτη?
Βασικά πάρτο από την αρχή.
Καφές στο χέρι και τιμόνι,έστω σκούτερ;wtf bro.
Να πεις θα βάλω μια ποτηροθήκη στο τιμόνι να τραβάω καμια τζούρα άντε λες δεν γ@μιτ@@.
White.Wolf
23/11/2022, 17:47
Βασικά πάρτο από την αρχή.
Καφές στο χέρι και τιμόνι,έστω σκούτερ;wtf bro.
Να πεις θα βάλω μια ποτηροθήκη στο τιμόνι να τραβάω καμια τζούρα άντε λες δεν γ@μιτ@@.
Άρα δεν γινεται, ε? :lol:
γίνεται. Απλά μου χύνεται πάντα ο καφές στη 1η σούζα...
White.Wolf
23/11/2022, 17:54
γίνεται. Απλά μου χύνεται πάντα ο καφές στη 1η σούζα...
τουλάχιστον δεν ξανασυμβαίνει στη 2η :rolleyes:
Έχω δει παλικάρι σε μηχανάκι να έχει τον καφέ στο αριστερό χέρι και μόλις περνάει από εκκλησία να σηκώνει και το δεξί χέρι από το τιμόνι για να κάνει το σταυρό του.
CorpseAlive
23/11/2022, 20:09
Έχω δει παλικάρι σε μηχανάκι να έχει τον καφέ στο αριστερό χέρι και μόλις περνάει από εκκλησία να σηκώνει και το δεξί χέρι από το τιμόνι για να κάνει το σταυρό του.
Λογικά με τέτοια οδήγηση θα πήγε και στην συναυλία του Τσέστερ μετά από λίγο καιρό.
Μου αρέσει που χρησιμοποίησες τον Chester...
Μπράβο!
Πάνε παρε τώρα και το v2s να πάμε καμιά βόλτα...
CorpseAlive
23/11/2022, 20:38
Μου αρέσει που χρησιμοποίησες τον Chester...
Μπράβο!
Πάνε παρε τώρα και το v2s να πάμε καμιά βόλτα...
Σήμερα έκανα κακό Headbanging με το Given Up στο αμάξι.
Ήταν και ένα παλικάρι που με έβλεπε στο φανάρι και κατάλαβε ποιο τραγούδι άκουγα και κούναγε και αυτός το κεφάλι ασυναίσθητα ...Επική στιγμή
Καλά είσαι εσύ...
Που να δεις εμένα που με κοιτάνε περίεργα στα φανάρια που παίζω air drums ακούγοντας μουσική από την ενδοεπικοινωνια...
Σου λένε αυτός τρελάθηκε...
CorpseAlive
23/11/2022, 20:48
Καλά είσαι εσύ...
Που να δεις εμένα που με κοιτάνε περίεργα στα φανάρια που παίζω air drums ακούγοντας μουσική από την ενδοεπικοινωνια...
Σου λένε αυτός τρελάθηκε...
Καλά άστο αυτό, σε εθνική Air guitar πάνω στην μηχανή εν κινήσει και με κλεισμένο το εισητήριο για επάνενωση Motorhead.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε καριέρα (https://youtu.be/VchNcZKctuU?t=70).
CorpseAlive
23/11/2022, 20:55
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε καριέρα (https://youtu.be/VchNcZKctuU?t=70).
Πω μλκ με Cringares άσχημα.
αφήνω αυτό εδώ https://www.youtube.com/watch?v=UgV7hnjoyt0
CorpseAlive
23/11/2022, 22:02
αφήνω αυτό εδώ https://www.youtube.com/watch?v=UgV7hnjoyt0
Μαζευόμαστε σιγά σιγά .
Προτείνω Air Mosh Pit από τα σπίτια μας .
https://www.youtube.com/watch?v=482tDopNzoc
Εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=qgnGpbTauuE) με τη γκάμερα πιο χαμηλά με ευρυγώνιο φακό, ώστε να φαίνεται καλύτερα η ταχύτητα.
White.Wolf
24/11/2022, 07:00
Εσείς γελάστε, εγώ θαυμάζω την ικανότητα του :D
Εσείς γελάστε, εγώ θαυμάζω την ικανότητα του :D
Το ΚΑΤ και τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από τέτοιες "ικανότητες".....
doctor_john
24/11/2022, 07:39
Εσείς γελάστε, εγώ θαυμάζω την ικανότητα Του :D
και εγώ :priest:
nikos_abel
24/11/2022, 10:48
Μην ανοίγω θέμα.
Μαγαζί με σπρέι χρωμάτων αυτοκινήτου αλλά να έχει και για μηχανές ξέρετε κανένα;
Αθήνα.
doctor_john
24/11/2022, 12:11
Όλα τα καταστήματα χρωμάτων automotive έχουν τις συνταγές που δίνει το εργοστάσιο για το μοντέλο σου* και μπορούν να στην δώσουν σε σπρέϋ.
Όλα τα κόκκινα, τα καφέ, τα μωβ, τα μαύρα του κόκκινου κ.λπ. αλλοιώνονται πολύ γρήγορα απο τον Ήλιο.
Αυτό σημαίνει ότι με τον κωδικό που έχει βαφεί αρχικά δεν μπορείς να επέμβεις γιατί θα δείχνει διαφορετικό.
Οι "σύγχρονες" βαφές συχνά εξαρτώνται από το χρώμα βάσης που θα εφαρμοστούν.
Οι πολύ "σύγχρονες" που έχουν χρώμα μέσα στο βερνίκι είναι σχεδόν αδύνατο να επισκευαστούν.
* 4 - 6 μήνες μετά την κυκλοφορία του μοντέλου αν είναι καινούργια συνταγή.
nikos_abel
24/11/2022, 12:16
Όλα τα καταστήματα χρωμάτων automotive έχουν τις συνταγές που δίνει το εργοστάσιο για το μοντέλο σου* και μπορούν να στην δώσουν σε σπρέϋ.
Αυτό φανταζόμουν, έλεγα μήπως είναι κανένας πιο εξειδικευμένος.
Κάτι ψιλογρατσουνιές θέλω να μαζέψω, από μλκσνη στατική πτώση.
Θα πάει μετά για γυάλισμα και αλοιφαδόρο, οπότε ελπίζω ότι θα εξομαλυνθούν
οι μικροδιαφορές.
Του 2007 είναι.
Ευχαριστώ πάντως!
o_gavros
24/11/2022, 12:17
Βουλαλάς χαμηλά στη Θηβών (στο 15).
doctor_john
24/11/2022, 13:09
μην βιαστείς με το γυάλισμα, άφησε το μερικές εβδομάδες το νέο βερνίκι, κάνει κρύο πλέον και σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν γρήγορα χημικά. ;)
nikos_abel
24/11/2022, 13:17
μην βιαστείς με το γυάλισμα, άφησε το μερικές εβδομάδες το νέο βερνίκι, κάνει κρύο πλέον και σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν γρήγορα χημικά. ;)
Εννοείται!
Θενκς!
Ένα υπέροχο βίντεο για μία υπέροχη re-imagined δημιουργία της θρυλικής 037:
https://www.youtube.com/watch?v=dka23CLiiuA
Αξίζει και μόνο για τα πλάνα του Group B!
doctoras
25/11/2022, 18:00
Ένα υπέροχο βίντεο για μία υπέροχη re-imagined δημιουργία της θρυλικής 037:
https://www.youtube.com/watch?v=dka23CLiiuA
Αξίζει και μόνο για τα πλάνα του Group B!
γαμάτο και απόγονος του θρυλου stratos
439661
Έχω οδηγήσει Lancia Stratos ...στο Colin McRae Rally (https://www.youtube.com/watch?v=N3leaahm2uQ). :lol: Πολύ ωραία οδηγική συμπεριφορά. :)
Εγώ την ''οδηγούσα'' σε αυτό , τα πρόλαβες νεοσσε; :wave2:
439662
Φυσικά. Ήταν μπόνους καρ ή κάτι. Θυμάμαι ότι δεν ήταν διαθέσιμη εξ αρχής.
Και με αυτό κάναμε καλό χαβαλέ 4δες :lol:
439663
Εγώ την ''οδηγούσα'' σε αυτό , τα πρόλαβες νεοσσε; :wave2:
439662
Φυσικά και τα πρόλαβα. Εκεί οδηγούσαμε Lancia Delta Integrale και Toyora Celica. Δεν θυμάμαι Stratos.
Αφού το είπα. Ήταν μόνο για γνώστες. :D
Έχω δει από κοντά Stratos παίδες και είναι απίστευτη, φανταστείτε τη δεκαετία του '70!
Αλλά αυτή η 037 restomod μού έκανε ζημιά πραγματικά :cry:
Δείτε και αυτό το καταπληκτικό απόσπασμα από το GT για το πώς η πισωκούνα 037 κατάφερε και κέρδισε το τετρακίνητο Quattro με αλάτια, σκόνες και ιταλική πονηριά:
https://www.youtube.com/watch?v=pzPhOcF0gR8
KotsosDR
28/11/2022, 16:00
Άσχετο αλλά τι γίνεται με τις τιμές μεταχειρισμένων ; Μηχανάκι που το 16 έκανε 7500 , πωλείται μετα απο 7 χρονια και 20000 χλμ ...7500 :uplate:
Μηχανάκια 2ετίας πωλούνται ακριβότερα από οσο στοιχίζανε καινούρια ...
Και όλοι αυτοί περιμένουν να πουλήσουν ; :cry:
Μία φάση σαν όλα τα αιώνια ξενοίκιαστα διαμερίσματα των 40τετραγωνικών και των 700 ευρώ το μήνα ενοίκιο ;
Άσχετο αλλά τι γίνεται με τις τιμές μεταχειρισμένων ; Μηχανάκι που το 16 έκανε 7500 , πωλείται μετα απο 7 χρονια και 20000 χλμ ...7500 :uplate:
Μηχανάκια 2ετίας πωλούνται ακριβότερα από οσο στοιχίζανε καινούρια ...
Και όλοι αυτοί περιμένουν να πουλήσουν ; :cry:
Μία φάση σαν όλα τα αιώνια ξενοίκιαστα διαμερίσματα των 40τετραγωνικών και των 700 ευρώ το μήνα ενοίκιο ;
Σε ιδιώτες δεν έχω προσέξει αλλά κάποιοι έμποροι έχουν ξεφύγει. Κατανοώ ότι με τις ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό έχει αυξηθεί και το κόστος λειτουργίας, αλλά όταν βλέπω αγγελίες από μοτοσυκλέτες που ήδη κάθονται χρόνια απούλητες να έχουν ανατιμηθεί κι αυτές ξαφνικά κατά 20-30% αναρωτιέμαι με ποια λογική πράττουν.
προσφορά - ζήτηση
για να είναι οι τιμές εκεί είτε πουλάνε είτε δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν (δύσκολο, άρα το 1ο)
όταν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και η αναμονή είναι τεράστια κάποιος πληρώνει παραπάνω για το εδώ και τώρα.
basilis_k6
28/11/2022, 20:06
τα καινουργια -αν υπαρχουν διαθεσιμα- ανεβαινουν 500 ευρω καθε εξι μηνες. ο κοσμος λεφτα για καινουργιο δεν εχει, γιαυτο και δεν πουλανε πλεον οι μοτοσυκλέτες. εκτος απο 5-6 μοντελα οι άλλοι πουλανε μονοψηφια νουμερα καθε μηνα. καποιοι κλεινουν με διψηφιο την χρονια ολοκληρη και δεν μιλαμε για panigale αλλα για μοτοσυκλετες που καποτε πουλάγανε πανω απο 200τμχ. λογικο να κοιταει ο κοσμος στα μτχ και λογικο να ανεβαινουν.
προσφορά - ζήτηση
για να είναι οι τιμές εκεί είτε πουλάνε είτε δεν έχουν ανάγκη να πουλήσουν (δύσκολο, άρα το 1ο)
όταν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και η αναμονή είναι τεράστια κάποιος πληρώνει παραπάνω για το εδώ και τώρα.
Αυτό το αντιλαμβάνομαι, όπως και αρκετούς σχετικούς παράγοντες. Εγώ όμως αναφέρομαι σε μεταχειρισμένα ή στοκ μηχανάκια που είναι αγγελία στο car.gr εδώ και χρόνια, και από εκεί που ο εκάστοτε έμπορος ήθελε Χ χρήματα πλέον ζητάει 15-25% παραπάνω. Και μόνο με το πού έχει πάει το ρεύμα καταλαβαίνω ότι το μαγαζί κοστίζει περισσότερα να το έχεις ανοιχτό, αλλά λίγο απότομη η τιμαριθμική αναπροσαρμογή για κάτι που έχει μαζέψει δυο δάχτυλα σκόνη στη βιτρίνα.
Αυτό το αντιλαμβάνομαι, όπως και αρκετούς σχετικούς παράγοντες. Εγώ όμως αναφέρομαι σε μεταχειρισμένα ή στοκ μηχανάκια που είναι αγγελία στο car.gr εδώ και χρόνια, και από εκεί που ο εκάστοτε έμπορος ήθελε Χ χρήματα πλέον ζητάει 15-25% παραπάνω. Και μόνο με το πού έχει πάει το ρεύμα καταλαβαίνω ότι το μαγαζί κοστίζει περισσότερα να το έχεις ανοιχτό, αλλά λίγο απότομη η τιμαριθμική αναπροσαρμογή για κάτι που έχει μαζέψει δυο δάχτυλα σκόνη στη βιτρίνα.
Με πληθωρισμό ~10% μόνο ότι έχει κρατική διατίμηση μπορεί να μείνει για ένα διάστημα με παλιά τιμή.
πχ. φάρμακα τα οποία και αυτά θα ανεβάσουν τιμές στο επόμενο παζάρι του υπουργείου λογικά (~Ιανουάριο)
Είχα δεί σε βιντεάκι ότι ήταν ευκαιρία η αγορά μεταχειρισμένου γιατί οι ιδιοκτήτες είχαν καθυστερήσει να αντιληφθούν τί συμβαίνει στην αγορά.
Για Αμερική γιατί εδώ είμαστε πολύ μπροστά...
Κρατώντας σταθερή την τιμή στην ουσία ήταν σαν να κάνουν έκπτωση.
Υπόψιν ότι ο πληθωρισμός συνήθως ανεβάζει και τους μισθούς (το πόσο είναι άλλο θέμα) οπότε μία αντίστοιχη αύξηση τιμών μπορεί τελικά να μήν κοστίσει ακριβότερα.
KotsosDR
29/11/2022, 08:10
Με πληθωρισμό ~10% μόνο ότι έχει κρατική διατίμηση μπορεί να μείνει για ένα διάστημα με παλιά τιμή.
πχ. φάρμακα τα οποία και αυτά θα ανεβάσουν τιμές στο επόμενο παζάρι του υπουργείου λογικά (~Ιανουάριο)
Είχα δεί σε βιντεάκι ότι ήταν ευκαιρία η αγορά μεταχειρισμένου γιατί οι ιδιοκτήτες είχαν καθυστερήσει να αντιληφθούν τί συμβαίνει στην αγορά.
Για Αμερική γιατί εδώ είμαστε πολύ μπροστά...
Κρατώντας σταθερή την τιμή στην ουσία ήταν σαν να κάνουν έκπτωση.
Υπόψιν ότι ο πληθωρισμός συνήθως ανεβάζει και τους μισθούς (το πόσο είναι άλλο θέμα) οπότε μία αντίστοιχη αύξηση τιμών μπορεί τελικά να μήν κοστίσει ακριβότερα.
Άσχετος ο πληθωρισμός με ένα μηχανάκι που αγόρασα το 2015 7500 ευρώ , έχει βγει άλλο μοντέλο και εγώ αποφασίζω να το δώσω το 2023 .. 7500 μήπως και εκμεταλλευτώ καταστάσεις , απληστία λέγεται αυτό και έχει τίμημα ... Απούλητο θα μείνει.
Άσχετος ο πληθωρισμού με ένα μηχανάκι που αγόρασα το 2015 7500 ευρώ , έχει βγει άλλο μοντέλο και εγώ αποφασίζω να το δώσω το 2023 .. 7500 μήπως και εκμεταλλευτώ καταστασεις , απληστία λέγεται αυτό και έχει τίμημα ... Απουλητο θα μεινει
Αν το καινούργιο έχει 6 μήνες αναμονή και κοστίζει και περισσότερα (αφού αυτό είναι ο πληθωρισμός) μια χαρά το πουλάς και παραπάνω απο όσο το αγόρασες.
Για μένα απληστία είναι να θέλουμε μηχανάκι για να διανύσουμε 10χλμ μέσα σε πόλη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το αν θα πουληθεί δε μας αφορά. Είναι θέμα του πωλητή.
Και δεν είναι θέμα εκμετάλλευσης καταστάσεων.
Είναι να μήν πιαστείς κορόιδο και χάσεις χρήματα αν βάλεις χαμηλότερη τιμή.
Το πόσο αξίζει κάτι εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Και φυσικά άλλη αξία έχει για εσένα και άλλη για εμένα. Όπως και άλλη αξία έχει για εμένα τώρα και άλλη θα έχει αύριο.
~€3.000 παραπάνω το fiat panda σε δύο χρόνια (με τη διαφορά των εκπτώσεων τότε)
βάλε και την αναμονή για ~6 μήνες
πόσο θέλεις να το πουλήσει κάποιος το μεταχειρισμένο 2 ετών με 15.000χλμ?
Λιγότερο απο όσο το αγόρασε με διαφορά τιμής καινούργιου+6 μήνες €3.000?
https://autoagora.gr/newcars/data/times/FIAT-PANDA.asp
https://www.autogreeknews.gr/nea/nea-lansarismata-autokinitwn/timi-sok-gia-to-neo-yvridiko-fiat-panda
KotsosDR
29/11/2022, 09:03
Αν το καινούργιο έχει 6 μήνες αναμονή και κοστίζει και περισσότερα (αφού αυτό είναι ο πληθωρισμός) μια χαρά το πουλάς και παραπάνω απο όσο το αγόρασες.
Για μένα απληστία είναι να θέλουμε μηχανάκι για να διανύσουμε 10χλμ μέσα σε πόλη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το αν θα πουληθεί δε μας αφορά. Είναι θέμα του πωλητή.
Και δεν είναι θέμα εκμετάλλευσης καταστάσεων.
Είναι να μήν πιαστείς κορόιδο και χάσεις χρήματα αν βάλεις χαμηλότερη τιμή.
Το πόσο αξίζει κάτι εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Και φυσικά άλλη αξία έχει για εσένα και άλλη για εμένα. Όπως και άλλη αξία έχει για εμένα τώρα και άλλη θα έχει αύριο.
~€3.000 παραπάνω το fiat panda σε δύο χρόνια (με τη διαφορά των εκπτώσεων τότε)
βάλε και την αναμονή για ~6 μήνες
πόσο θέλεις να το πουλήσει κάποιος το μεταχειρισμένο 2 ετών με 15.000χλμ?
Λιγότερο απο όσο το αγόρασε με διαφορά τιμής καινούργιου+6 μήνες €3.000?
https://autoagora.gr/newcars/data/times/FIAT-PANDA.asp
https://www.autogreeknews.gr/nea/nea-lansarismata-autokinitwn/timi-sok-gia-to-neo-yvridiko-fiat-panda
βρήκες αυτοκίνητο ... όλα τα panda στο car που ακολουθούν την τιμολογιακή λογική σου είναι τα ίδια και απούλητα εδώ και χρόνια , ακόμα και τα multijet .
PaNick67
29/11/2022, 09:16
Οταν το καινουργιο αυξανει την τιμη του σε ενα χρονο μεσα κατα 2-3-5 χιλιαρικα, αντιστοιχα θα αυξησει την τιμη του το μεταχειρισμενο 1-2 ετων. Αυτη η αυξηση συμπαρασυρει και τα παλαιοτερα και παει λεγοντας. Οχι στο ιδιο ποσοστο αλλα θα αυξησουν τιμες. Ειδικα οταν το νεο θελει και 6-8-12 μηνες να ερθει και η τιμη μενει ανοιχτη. Στο κατω κατω αξια του μεταχερισμενου ειναι σχετικη με την αξια του καινουργιου. Οι απομειωση της τιμης με βαση αυτο βγαινει
Καθομουν και χαζευα τιμες σε αμαξια που εψαχνα περσι τετοια εποχη και εφριξα. Καπελο 1.500-2.500€
Δεν εχει σημασια αν θα πουληθουν, μπορει ναι μπορει και οχι, αφου σημερα αγοραζεις αυτοκινητο μονο αν το χρειαζεσαι πραγματικα και τοτε σε μεταχειρισμενο θα πας. Καινουργια ετοιμοπαραδοτα δεν υπαρχουν.
KotsosDR
29/11/2022, 09:19
οκ :beer:
:beer: (μόλις αγόρασε ο πατέρας μου multijet 4x4 οπότε την παρακολουθώ καιρό την συγκεκριμένη αγορά, θύματα υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν , τουλάχιστον οσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν)
Μα έχουν ανεβάσει τις τιμές και ιδιώτες σε μοτοσυκλέτες που παρακολουθώ απούλητες 1+ χρόνο,είναι 25 χρονών οχήματα.
Ένα συγκεκριμένο το πήγε από 2.500 σε 2.950,το βλέπω και σε άλλες μότο.
KotsosDR
29/11/2022, 09:27
Μα έχουν ανεβάσει τις τιμές και ιδιώτες σε μοτοσυκλέτες που παρακολουθώ απούλητες 1+ χρόνο,είναι 25 χρονών οχήματα.
Ένα συγκεκριμένο το πήγε από 2.500 σε 2.950,το βλέπω και σε άλλες μότο.
μα κυρίως σε ιδιώτες αναφέρομαι
motojojo
29/11/2022, 09:28
Το παντα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Παλιά είχε έκπτωση και γενικά στην ευρώπη πουλάει σαν τρελό (μπεστσελλερ στην κατηγορια του).
Τώρα γενικά ακρυβιναν όλα, οπότε και τα μτχ πωλούνται με βάση την τωρινή τιμή και όχι με την τότε τιμή αγοράς. Αν μπει και ο χρόνος αναμονής στην μέση και η αναγκη του άλλου να έχει όχημα χτες, λογικό ειναι οι τιμές να πάρουν τον ανήφορο.
Ο καθένας πουλάει όσο θέλει ειδικά αν δεν έχει αναγκη.
Βέβαια δεν αποκλείεται αυτά που βλέπετε καιρό σε αγγελία να είναι και λιγο.....σάπια. Το "καλό" πάντα φεύγει γρήγορα.
KotsosDR
29/11/2022, 09:31
Το παντα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Παλιά είχε έκπτωση και γενικά στην ευρώπη πουλάει σαν τρελό (μπεστσελλερ στην κατηγορια του).
Τώρα γενικά ακρυβιναν όλα, οπότε και τα μτχ πωλούνται με βάση την τωρινή τιμή και όχι με την τότε τιμή αγοράς. Αν μπει και ο χρόνος αναμονής στην μέση και η αναγκη του άλλου να έχει όχημα χτες, λογικό ειναι οι τιμές να πάρουν τον ανήφορο.
Ο καθένας πουλάει όσο θέλει ειδικά αν δεν έχει αναγκη.
Βέβαια δεν αποκλείεται αυτά που βλέπετε καιρό σε αγγελία να είναι και λιγο.....σάπια. Το "καλό" πάντα φεύγει γρήγορα.
όντως είναι , και ειδικά το diesel που δεν βγαίνει πια , εκεί μπορώ να καταλάβω (όσο μου επιτρέπει η λογική) μια αύξηση λόγω σπανιότητας
motojojo
29/11/2022, 11:13
Ποιο site εμπιστευεστε για πρόγνωση καιρου;
KotsosDR
29/11/2022, 11:18
Ποιο site εμπιστευεστε για πρόγνωση καιρου;
https://poseidon.hcmr.gr/el/map?model=custom¶m=custom
https://weather.com/weather/today/l/37.98,23.73?par=google
συνδυασμό αυτά τα 2
doctor_john
29/11/2022, 11:21
Accuweather συνήθως.
http://www.emy.gr/emy/el/
και πασοκάρα για πάντα :lol:
alexis72
29/11/2022, 13:40
k24.net για μένα το καλύτερο χρόνια τώρα ,
γράφεις πχ αθήνα - ιτέα -καλαμάτα - κοζάνη κλπ κλπ ,κ σου βγάζει αμέσως την πρόγνωση κ μάλιστα κ κάθε 3 ωρες αν θέλεις ,εχω δοκιμάσει κ πολλά αλλα ,αλλά εμεινα μόνιμα εδώ κ μάλιστα εχει κ για πολύ μικρά χωριά πρόγνωση ,ελάχιστες φορές με εχει απογοητεύσει
Τι λέει; Κακός καιρός για αγορές αυτοκινήτων;
alexis72
29/11/2022, 13:44
ακυρο
motojojo
29/11/2022, 13:56
Τι λέει; Κακός καιρός για αγορές αυτοκινήτων;
Κακός καιρός γενικά
Έλα μου έλεγαν, δεν κάνει κρυο στην Ελλάδα μου έλεγαν, εδώ ειναι ακόμα καλοκαιρι μου έλεγαν.... :lol:
Πάνω που είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα να κατεβάσω το μοτόρι Αθήνα και να κάνω βόλτες, ολα λένε βροχές για τις επόμενες 10 μέρες! :cry: